fredag 2 oktober 2015

Den rubbade godheten

Just nu råder det lite kaos i landet, det kommer väldigt mycket människor till Sverige, det sägs 1000 personer om dagen, och vi har haft bostadsbrist ett bra tag nu. Så desperationen för att hitta sängplatser till människorna är akut. Vi är ett stort land, med mycket tomma naturytor men vi är en liten befolkning.
Allt detta kostar väldigt mycket pengar. Hur mycket det egentligen rör sig om kommer nog aldrig regeringen berätta. Och när detta inte kan fungera smidigt och att man har fritt blås in gör att allt blir mycket dyrare för alla springer runt som yra höns i kaoset.

Just nu svämmar det över på facebook med alla goda människor som ställer upp och hjälper (och det är ju fint, trevligt och bra) och många gör det för likes, för att det är inne att hjälpa flyktingarna som kommer nu, precis som att det var inne att hjälpa romerna/EU-migranterna förra året och alla de svältande barnen i Afrika på 80-talet.
Barnen svälter fortfarande i Afrika och EU-migranterna är kvar.

Men några som typ aldrig blir uppmärksammade är våra 34 000 hemlösa i landet enligt de officiella siffrorna men det kan vara betydligt fler.
Där är ingen som fixar boenden eller ser till att alla har en säng att sova på.
Vi har 225 000 fattigpensionärer enligt EUs standard. För att komma över gränsen så behöver de 1700kr mer i månaden. Det skulle kosta oss 4.5 miljarder om året att hjälpa de som hjälpt oss under hela sitt liv. Men det är inte inne att tycka synd om dem just nu.
Regeringen gick ut med att de ska få lite mer i plånboken, en hundring eller så tror jag det var. vet inte riktigt, men det var inga enorma summor, men så höjer man istället hemtjänsten med mycket mer än det de kommer få så det blir ändå värre.
Det känns faktiskt som att pensionärer blir straffskattade för att de inte dog dagen efter att de gick i pension.
Varför är pensionen så dålig?
Jo många sparade inte för de behövde inte, men regeringen har lånat upp alla deras pengar på skit och nu finns det knappt några pengar kvar till det de jobbat ihop till under hela sitt liv.
Ett 40 årigt arbetsliv räcker inte för att man ska kunna leva bra på ålderns höst, du måste även ha sparat, typ sen du var 10 år för att kunna leva bra. Är det rätt? Var är demonstrationerna för detta? Det är våra mammor, pappor, mormor, morfar, farmor farfar det handlar om!

Men det viktigaste av allt är att berätta på facebook om hur god du är för om du inte berättar det vet ju ingen om hur god du är och då kan du inte få likes och då gäller inte godheten.


Men godheten mot flyktingar kommer snart bytas ut mot något annat.
http://www.smp.se/ledare/en-kris-med-uppehallstillstand/ 
"Våra resurser är slut, både vad gäller aktivister och ekonomiskt, förklarade en talesperson. Allt åt alla är en revolutionär autonom vänsterorganisation som verkar för att avskaffa klassamhället. Men även drömmare möts någon gång av verklighetens krassa omständigheter.
Pengarna tar slut, orken tryter."
Det är inte så intressant för så många när det inte är kul längre, när det blir för jobbigt eller när för många gör samma sak så man inte är tillräckligt unik med det, och om det håller på för länge.
Lite som en sommarkatt. Det är bara kul och spännande i början. Gulligt, trevligt, men sen lägger det sig, katten växer upp och blir tråkig.


De som verkligen förtjänar uppmärksamheten är oftast de som inte skyltar med det enorma arbete de gör, de som fortsätter även när det är jobbigt, även när det inte är "inne", de som brinner för det de gör, små som stora saker.
En sådan människa är Bill Gates som donerar sinnesjuka mängder pengar för att hjälpa människor med utbildning och utveckling i tredje världen. Han gör inga utspel i media där han berättar om hur  god han är till skillnad från en hel del svenska kändisar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar