torsdag 8 oktober 2015

Fat, Sick and nearly Dead


Ja den är gammal, men fortfarande aktuell. Speciellt med tanke på att vi blir fetare och fetare.

Älska din kropp. Ja det ska du, men du ska inte misshandla den heller genom att fylla den med skit och göra dig själv sjuk genom att bli fet. Det handlar inte längre om normalvikt och något kilo hit och dit. Det handlar om att folk börjat se upp till ohälsosamma ideal, ideal som kan skada din hälsa.

onsdag 7 oktober 2015

Oskuldscertifikat

http://nyheteridag.se/kraftiga-reaktioner-efter-kalla-fakta-om-oskuldskontroller-satt-dem-i-fangelse/

 Detta är ingen nyhet, det har gått rykten om detta i flera år, men har man nämnt det så är man en dödsknarkarnazist. Så får man inte prata mer om det.

Men ny har gammelmedia vaknat och kollat lite och sett, fan det finns. På riktigt. Det är ju jättehemskt.
Ja det är det, det är kränkande för tjejerna och deras mänskliga rättigheter. Grejen är att gammelmedia och många vänsteranhängare inte verkar förstå att bara för att de kommer hit och bosätter sig i Sverige så försvinner inte deras kultur.
De tar med sin kultur, sin religion, sina traditioner och värderingar. Som att det är jätteviktigt för familjens heder att flickan är oskuld när hon ska giftas bort.
Det är fortfarande ett problem med ungdomar tjejer som killar som riskeras att giftas bort mot sin vilja, men det talas inte så mycket om det problemet längre, varför?

Det bråkas mellan kurder och turkar nere i Turkiet, men det verkar ingen förstå. De kommer inte bli bästa vänner så fort de kommer hit, det är många års konflikter som gror hos dem. Det framgick med upploppen i Stockholm för ett tag sedan.

Det är något man måste få prata om och försöka hitta en lösning till för att undvika att sånt här händer.
Man måste få prata om det, dra ut problemet i ljuset. Utan att bli en dödsknarkarnazist. Många ungdomar lider, ska de behöva lida för att man är rädd för att bli kallad rasist eller islamofob? 


tisdag 6 oktober 2015

4chan och deras hyss: Kissa på sig

4Chan /b/, avgrunden, stället där det är fritt fram för allt, där saker blir till som sedan sprider sig, som caturday, longcat osv.



Där händer verkligen allt. De trollar och skapar trender som vanligt folk går på. 
Något som fick spridning var bikini bridge, det blev ganska stort, det togs upp i media och folk var förbannade.
Free bleeding var en annan grej de ville få viralt, att feminister inte skulle använda skydd utan låta det blöda fritt för någon orsak. Det slog inte igenom.

Nu har nästa grej faktiskt slagit igenom rätt bra. PissForEquality
Man ska helt enkelt pissa ner sig och ta en bild för att stötta kvinnor som blivit våldtagna.





EDIT:
 http://www.vice.com/en_se/read/4chan-trolls-tried-and-failed-to-start-a-trend-where-women-peed-their-pants-for-equality-511?utm_source=vicefbswe

Vindmöllor

Var på en föreläsning igår om klimat och vindkraft framförd av Christer Persson som var mycket intressant.
Fick lära mig att vindmöllor står för en väldigt liten del av alla el. Och vi skulle behöva bygga JÄTTEMÅNGA för att kunna få el så vi klarar oss. Det är dyrt och vindmöllor slå ihjäl jävligt många fåglar vill minnas 10 000/året, speciellt stora fåglar som örnar.

De subventioneras i 10 år av staten, sen stängs de ner för de kan inte försörja sig själva bara, så det är att kasta ut pengar i luften.

Men är det miljövänligt?
De kväver enorma mängder byggmaterial. Tror det var 12 ton cement ner grävt i jorden. Sen massor med stål och plast och neodym, den andra magnetiska metallen har jag glömt. Men ett ton sånt är lika med ett ton radioaktivt avfall för de ligger tillsammans och gottar sig i jorden.




Två bilder från Kina där de fixar fram neodym. Inte speciellt miljövänligt.

Dessutom ger det inte så mycket ström så vi måste bygga supermånga. Och blåser det för lite funkar de inte, blåser de för mycket funkar de inte. Så det är ingen stabil strömkälla.

Idag står vattenkraftverket för ca. hälften och kärnkraften för andra hälften och vind för ca. 8%

Så det är inte miljövänligt att framställa dem, de är värdelösa om inte staten skjuter in pengar och de kan inte ge ström på ett stabilt sätt, de ger inte mycket heller, man måste bygga över 100 000 för det. Men vi har fortfarande vindstilla och stormiga dagar. 


Kärnkraftverk Generation 4 skulle kunna fixas, då kan vi gräva upp allt radioaktivt avfall och återanvända det och ha ström i 1000 år och sen har vi använt så mycket att det bara behöver vara undangömt i 100 år istället för 100 000 år.
Det är det mest miljövänliga alternativet vi har just nu som kan ge stabil och säker ström, vi behöver inte ens bryta mer uran. Vi kan återanvända det vi redan har.

måndag 5 oktober 2015

Höst och fokus på läppbalsam och handkrämer.

Hösten har kommit. Den är här. Så är det bara. Hur vet jag det? Jo för att jag vaknade för några dagar sen med munsår, spricker i mungiporna. Detta är ett mycket säkert hösttecken. Haft det så ända sedan barnsben.
Jag har även letat med ljus och lykta efter lypsyl som fungerar. Alla gör inte det. Så nu ska jag dela med mig av all min fantastiska kunskap.

Ett vanligt lypsyl är totalt värdelöst. Varför? Jo för att det innehåller paraffin. Paraffin är en restprodukt från när man raffinerar råoljan. Det är ofarligt och används till mycket olika saker som bl.a. billiga lypsyl och hudkrämer. Det ger en återfuktande känsla, men vår hud kan inte ta den till sig och det lägger sig egentligen bara som en hinna på huden istället för att gå in och verka på djupet. Den ger en återfuktande känsla med torkar egentligen ut så du blir beroende av produkten.

Det som funkar bäst för oss är animaliska eller vegetabiliska oljor. T.ex. bivax och olivolja/kokosolja. Det kan vi ta upp och låta verka på djupet. Har man tur kan man hitta ett lypsyl med bivax, ringblomma och kamomill i. Kicks säljer burt bees som är gjort på bivax.

Sen finns det ju lite honungstillverkare som är ute på olika sorters marknader som brukar sälja bra preparat. T.ex. Bohemia Gård som är ute på olika marknader så köper jag deras Ringbloms- och lavendelsalva som är fantastiskt. Där är rapsolja, olivolja, bivax, Ringbloms- och lavendelolja i. Där är inget vatten i heller så man kan ha den som extra skydd på huden på vintern för den ska inte frysa.

Annars så har life ett bra sortiment, de har också burt bees och andra produkter som t.ex. den här.

T.ex. krämen Bepanthen som finns att köpa på apoteket, köpte den för jag har torra händer och fick tipset på en hudläkare, funkade skitbra de två första gångerna men sen grav den inte samma bra resultat, vad fanns där i den?
paraffinum liquidum. Samma med den annars "bra" krämen mini derm. Du kan lika bra köpa kung markattas kokosolja och smörja in dig med. Bättre effekt.

En skitbra handkräm är annars den här (den luktar väldigt speciellt) eller den här. Dessa funkar väldigt bra!

Hur avgör jag om de är bra?

- Om de påskyndar läkningen av sprickor i händerna eller läpparna.
- Hur länge det håller sig återfuktat innan man behöver smörja på igen. Ett bra preparat är oftat litet dyrt men väldigt drygt! Som den norska handsalvan.
- Ett bra läppbalsam för mig är ett jag tar på innan jag sticker iväg någonstans och sen inte behöver känna ångest över att jag glömt det hemma och är borta 2-5 timmar. Att läpparna inte spricker sönder för att jag inte smörjer exakt hela tiden.
- Har du väldigt torra händer, köp en av de handkrämerna jag tipsat om. Köp lite grövre salt och bomullshandskar (finns på apoteket i vanliga fall). Skrubba händerna med saltet så den döda huden åker av. Smörj på ett bra lager med kräm och sen på med bomullshandskarna. Gärna innan du ska sova så det får verka under natten.
- Testa runt för att hitta de produkter du trivs med. Det behöver inte vara något lypsyl för över 100kr, burt bees och många andra ligger runt 40-50 kr

Just nu ska jag testa the body shops hemp lypsyl och se om den är lika fantastisk som handkrämen. Efter den ska jag nog testa den här.

 

fredag 2 oktober 2015

Den rubbade godheten

Just nu råder det lite kaos i landet, det kommer väldigt mycket människor till Sverige, det sägs 1000 personer om dagen, och vi har haft bostadsbrist ett bra tag nu. Så desperationen för att hitta sängplatser till människorna är akut. Vi är ett stort land, med mycket tomma naturytor men vi är en liten befolkning.
Allt detta kostar väldigt mycket pengar. Hur mycket det egentligen rör sig om kommer nog aldrig regeringen berätta. Och när detta inte kan fungera smidigt och att man har fritt blås in gör att allt blir mycket dyrare för alla springer runt som yra höns i kaoset.

Just nu svämmar det över på facebook med alla goda människor som ställer upp och hjälper (och det är ju fint, trevligt och bra) och många gör det för likes, för att det är inne att hjälpa flyktingarna som kommer nu, precis som att det var inne att hjälpa romerna/EU-migranterna förra året och alla de svältande barnen i Afrika på 80-talet.
Barnen svälter fortfarande i Afrika och EU-migranterna är kvar.

Men några som typ aldrig blir uppmärksammade är våra 34 000 hemlösa i landet enligt de officiella siffrorna men det kan vara betydligt fler.
Där är ingen som fixar boenden eller ser till att alla har en säng att sova på.
Vi har 225 000 fattigpensionärer enligt EUs standard. För att komma över gränsen så behöver de 1700kr mer i månaden. Det skulle kosta oss 4.5 miljarder om året att hjälpa de som hjälpt oss under hela sitt liv. Men det är inte inne att tycka synd om dem just nu.
Regeringen gick ut med att de ska få lite mer i plånboken, en hundring eller så tror jag det var. vet inte riktigt, men det var inga enorma summor, men så höjer man istället hemtjänsten med mycket mer än det de kommer få så det blir ändå värre.
Det känns faktiskt som att pensionärer blir straffskattade för att de inte dog dagen efter att de gick i pension.
Varför är pensionen så dålig?
Jo många sparade inte för de behövde inte, men regeringen har lånat upp alla deras pengar på skit och nu finns det knappt några pengar kvar till det de jobbat ihop till under hela sitt liv.
Ett 40 årigt arbetsliv räcker inte för att man ska kunna leva bra på ålderns höst, du måste även ha sparat, typ sen du var 10 år för att kunna leva bra. Är det rätt? Var är demonstrationerna för detta? Det är våra mammor, pappor, mormor, morfar, farmor farfar det handlar om!

Men det viktigaste av allt är att berätta på facebook om hur god du är för om du inte berättar det vet ju ingen om hur god du är och då kan du inte få likes och då gäller inte godheten.


Men godheten mot flyktingar kommer snart bytas ut mot något annat.
http://www.smp.se/ledare/en-kris-med-uppehallstillstand/ 
"Våra resurser är slut, både vad gäller aktivister och ekonomiskt, förklarade en talesperson. Allt åt alla är en revolutionär autonom vänsterorganisation som verkar för att avskaffa klassamhället. Men även drömmare möts någon gång av verklighetens krassa omständigheter.
Pengarna tar slut, orken tryter."
Det är inte så intressant för så många när det inte är kul längre, när det blir för jobbigt eller när för många gör samma sak så man inte är tillräckligt unik med det, och om det håller på för länge.
Lite som en sommarkatt. Det är bara kul och spännande i början. Gulligt, trevligt, men sen lägger det sig, katten växer upp och blir tråkig.


De som verkligen förtjänar uppmärksamheten är oftast de som inte skyltar med det enorma arbete de gör, de som fortsätter även när det är jobbigt, även när det inte är "inne", de som brinner för det de gör, små som stora saker.
En sådan människa är Bill Gates som donerar sinnesjuka mängder pengar för att hjälpa människor med utbildning och utveckling i tredje världen. Han gör inga utspel i media där han berättar om hur  god han är till skillnad från en hel del svenska kändisar...