tisdag 5 maj 2015

Ekologiskt

Ett hett ämne just nu och ja jag rider faktiskt på vågen som är för ekologiskt. Finns det ekologiskt så köper jag det. Jag håller på att med att byta ut allt. Saknas fortfarande vissa saker men jag gör så gott jag kan.
Varför har jag valt att göra det?
Jo när det kom fram forskning på hur fulla bananer och speciellt vindruvorna är med bekämpningsmedel (och väldigt mycket annat också). Så illa så barn bör inte äta det så kändes det som ett bra val att gå ifrån det. Frukt och grönt som kallas tillbaka efter att resultatet från stickprover visar att de är ohälsosamt att äta. Jag har planer på att leva friskt och leva länge och jag får hjälpa kroppen en bit på traven genom att äta lite bättre. Hade dock gärna sett större utbud bland chokladen med ekologiskt. Ja mörkchoklad kan vara gott, men det är inte proppa i sig hur mycket som helst gott som man faktiskt vill göra ibland.

https://www.coop.se/ekoeffekten

"Så här gick studien till, i korthet:
Familjen Palmberg började med att äta en vecka "som vanligt", alltså ingen ekologisk mat. Alla familjemedlemmar lämnade dagligen urinprov. Proverna analyserades av IVL, Svenska Miljöinstitutet, på tolv olika bekämpningsmedel.
Åtta av de tolv bekämpningsmedel som valdes ut hittades i familjen Palmbergs urin. Det var TCP, mepikvat, klormekvatklorid (CCC), 3-PBA, 3,5-DKA, 2,4-D, propamokarb och ETU. De förekommer i insektsmedel, svampmedel, ogräsmedel och tillväxtreglerande medel.
Därefter åt familjen Palmberg enbart ekologisk mat i två veckor, och även nu togs urinprover varje dag. Redan efter några dagar hade halterna av bekämpningsmedel sjunkit dramatiskt. I många fall var de nere på noll."

måndag 4 maj 2015

How to Become Gluten Intolerant (Funny) - Ultra Spiritual Life episode 1...



   


Hahahahaahahahahahahaahahaha....

Sammanfattar det jävligt bra.

Fast tack vare alla dessa människor finns det nu massor med alternativ som även blivit billigare till den ca. 1% av världens befolkning som faktiskt har riktig glutenintolerans.

Jag har haft denna diskussionen med en innan där jag framförde min största misstanke till att folk mår dåligt när de äter gluten är att de köper helfabrikat i affären. Jag har aldrig haft problem med att äta gluten. Kanske om jag vråläter tonvis av vitt bröd kan jag bli lite hård i magen.
Men min största misstanke till att folk mår dåligt är att köper du bröd så består hälften av ingredienserna av något som börjar på E och har en sifferkombination efter sig och sen massa andra konstiga ord som ska vara något?

Det här innehåller ett lantbröd du bakar själv:
  • 25 gram jäst
  • 5 dl vatten
  • 5 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
Kolla i affären nästa gång vad lantbrödet innehåller. :)

Fler videor av
https://youtu.be/Kvdf6e8birI
https://youtu.be/7_u0reE6bjI


fredag 1 maj 2015

Are you beach body ready ?

Reklamen


Denna har alltså rört upp ungefär 50 000 feminister i UK... Till företagets fördel.
Det folk inte verkar fatta är när något utsätts för massa hat så blir folk överlag intresserade. Deras försäljning har ökat. Ta bara SD här i Sverige, de får utstå mycket hat från alla håll och kanter, men i senaste undersökningen har de 19,5% av folkets stöd. 

http://adland.tv/adnews/if-grow-harriet-becomes-meme-blame-protein-world/195187592

Företaget har jätteroligt åt detta. Modellen själv har lagt upp privata bilder att hon ser ut såhär.
Nu är jag inte direkt för bantingspiller själv då jag anser att det är humbug och inte alltid bra saker i dem.
Att gå ner i vikt bör handla om att lägga om sin livsstil för att i långa loppet få ett resultat som varar. Inte quick-fix, kör du Nutrilett en månad så ja du kommer gå ner, men du kommer gå upp igen om du återgår till dina gamla vanor igen. Att gå upp i vikt, gå ner i vikt eller hålla vikten handlar om kalorier in kalorier ut. Får du i dig mer än vad du gör av med kommer du att gå upp. Får du i dig mindre än vad du gör av med så går du ner. Och ja detta är något som kan ta tid.
Mitt bästa tips till någon som vill börja att gå ner är att byta ut allt man dricker till enbart vatten, kanske lite kaffe och te också utan något i som socker eller mjölk. Det är lätt att få i sig ett överflöd genom att dricka läsk, saft och juice, det mättar inte så man kan dricka mycket och på så vis få i sig mycket.

Min åsikt om reklamen?
Jag störs inte av den. Det är ingen sjuklig kropp, den är rätt atletiskt och välformad. Stör man sig på den kroppen så lär man störa sig på många människor som sportar eller är väldigt aktiva.



A Normal Day In The Sims

http://www.reddit.com/r/anormaldayinthesims

För er som spelat the sims... Ni kommer säkert känna igen er i detta. Det här är mycket underhållande läsning.

"So my wife caught me cheating...
 I just couldn't help it! This girl at a party walked right up to and flirted with me while my wife was in the same room, dancing in a puddle of pee. It's okay now though. I was able to high-five her repeatedly until all was forgiven. Good thing too, it was a whole 12 hours ago that we met!"


 "Unfortunately there were books on the counter so I had to starve to death...
 I was very hungry today so I tried to make some eggs and toast. I needed a counter to prepare it on. Unfortunately, our only counter had two books on it! Since I obviously couldn't move the books, I just had to stand there shouting and waving my arms until I starved to death."