lördag 26 september 2015

Bil och miljötänk.

Det byts ju bil lite oftare nu och bensinpriset är ju ändå rätt högt fast oljepriset är lågt. Det är för att här skattas bensinen riktigt ordentligt. För att regeringen vill ha mer pengar som de kan slösa och för att hindra oss från att köra bil. Tyvärr är det så att de i riksdagen inte lever bland vanligt folk och förstår inte att de som bor ute i glesbygden eller har 1 mil till närmsta stora matvaruaffär inte kan pendla.


Men för bästa miljötänk, vad ska jag välja? Bensin eller Diesel?
Bensin. Det finns bränslesnåla bensinbilar numera. Ja jag vet att diesel drar mindre och på så vis är mer miljövänlig. men det är bara vänligt i plånboken, inte för miljön.

Dieselbilar släpper nämligen ut mer skit än en bensinbil. Även så pass så det påverkar oss, speciellt i städer. Därför Volkswagen åkt fast nu. Deras bilar klarar inte av kraven för vad de får släppa ut så de fuskar.
I Japan har man förbjudet dieselbilar i städerna då dessa är länkade till ökat problem med astma och allergi och även andra åkommor rörande luftvägarna. Det som bildas och som bildas för mycket av som filtret inte klarar av är kvävemonoxid. Det är giftigt.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/oslo-infor-forbud-mot-dieselbilar/

En annan sak som kan vara bra nu inför vintern. Brukar det inte vara tjockt med snö på marken så köp inte dubbdäck.
Dubbdäck river upp asfalten och frigör partiklar som är dåliga att andas in för allt levande. Speciellt i städer där många bilar kör.

Studier har visat en 16% ökningsrisk för alzheimers om man utsätts för förmycket avgaser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar