måndag 28 september 2015

Lukt



Ja människor luktar speciellt, äldre har en speciellt lukt.
En sak de inte tar upp här är att människor med olika etniska ursprung luktar olika och det beror på en gen.
Människor från Afrika har mycket av den här genen och luktar mer, folk från Mellanöstern luktar lite mindre, sen kommer vi till Sydeuropa där det bli ytterligare lite mindre, för att sen minska ju längre norrut vi kommer. Men de som i princip är helt luktfria är människor från Korea och Japan. De har väldigt få deos att köpa för ingen där behöver det. Så om du är en illa luktande Europé som ska dit så ha med egen deo!

lördag 26 september 2015

Bil och miljötänk.

Det byts ju bil lite oftare nu och bensinpriset är ju ändå rätt högt fast oljepriset är lågt. Det är för att här skattas bensinen riktigt ordentligt. För att regeringen vill ha mer pengar som de kan slösa och för att hindra oss från att köra bil. Tyvärr är det så att de i riksdagen inte lever bland vanligt folk och förstår inte att de som bor ute i glesbygden eller har 1 mil till närmsta stora matvaruaffär inte kan pendla.


Men för bästa miljötänk, vad ska jag välja? Bensin eller Diesel?
Bensin. Det finns bränslesnåla bensinbilar numera. Ja jag vet att diesel drar mindre och på så vis är mer miljövänlig. men det är bara vänligt i plånboken, inte för miljön.

Dieselbilar släpper nämligen ut mer skit än en bensinbil. Även så pass så det påverkar oss, speciellt i städer. Därför Volkswagen åkt fast nu. Deras bilar klarar inte av kraven för vad de får släppa ut så de fuskar.
I Japan har man förbjudet dieselbilar i städerna då dessa är länkade till ökat problem med astma och allergi och även andra åkommor rörande luftvägarna. Det som bildas och som bildas för mycket av som filtret inte klarar av är kvävemonoxid. Det är giftigt.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/oslo-infor-forbud-mot-dieselbilar/

En annan sak som kan vara bra nu inför vintern. Brukar det inte vara tjockt med snö på marken så köp inte dubbdäck.
Dubbdäck river upp asfalten och frigör partiklar som är dåliga att andas in för allt levande. Speciellt i städer där många bilar kör.

Studier har visat en 16% ökningsrisk för alzheimers om man utsätts för förmycket avgaser. 

torsdag 24 september 2015

Politiskt reklam.

Det vänstern inte fattar är att deras gapande, demonstrerande och liknande bara gynnar SD. En reklam som kanske nått 1-2% nådde 98% pga vänstern.



Att styra ett land

En viktig sak jag lärt mig av att spela mycket datorspel och speciellt stadsbyggarspel som t.ex. Farao är att man kan inte ha för stort inflöde av folk om man inte har arbeten till dem. Och när det blir för stor del som är arbetslösa händer alltid samma sak. Det blir upplopp, de bränner ner polisstationen och plundrar stadens kassavalv och går runt i ett fackeltåg och slår ner folk.
Det som skiljer sig från verkligheten är att i spelet kan jag riva ett bostadsområde så flyttar de till en annan stad, eller så kan jag bara sätta ut 30 krukmakarbyggnader och 40 lertag så löser det sig.
Hur ska vi göra här? Vi behöver bygga minst ett nytt Norrköping varje år för att klara av att husera alla nya människor som kommer/har kommit.
Det man glömmer bort är att det är inte bara bostäder som behövs. Man behöver bygga nya skolor till de nya kvarteren och nya lärare behöver utbildas, fler vårdcentraler, sjukhus, polisstationer, brandstationer osv. för att mäta behovet i de nya kvarteren. Allt detta kostar också mängder med pengar. Det glömmer man lätt. Det tar även tid att bygga upp allt detta och få fram kompetent personal till dessa jobben också. Vilket betyder att vi ligger back för människorna kommer nu. Lite som att det stopp i vasken och man låter kranen fortsätta rinna innan man hunnit fixa stoppet så det blir ett jämt flöde.
Vi har redan många som är arbetslösa och när det kommer ännu fler kommer den gruppen bli ännu större. Och då blir det upplopp i spelet. I verkligheten blir det större skattetryck och minskad välfärd för att man måste spara in på pengarna på något sätt. I spelet kan det även bli upplopp om jag har ett för stort skattetryck på mina invånare, e blir missnöjda och de flyttar därifrån och det kommer inte nya invånare heller.
Vi har tyvärr inte så gott om okvalificerade yrken i landet till många som kommer, för enligt statistiken så är det inte professorer som kommer direkt. Många har inte ens gymnasieutbildning.
Spelar jag så illa så jag får minus i skattkistan får jag två chanser på mig och får låna pengar från en grannstad för att ordna upp det. Efter tredje gången så förlorar jag spelet. Den stora skillnaden här är att regeringen kan bara fortsätta låna och låna och låna tills det blir som i Grekland, bubblan spricker och det blir fullkomligt kaos.


Bild snodd från nätet.

onsdag 16 september 2015

Dalai Lama om Europas flyktingsituation



Dalai Lama om Europas flyktingsituation

Till och med Dalai Lama som själv är en flykting inser att det som händer just nu i Europa inte riktigt fungerar. Det kommer väldigt många väldigt snabbt. Det är svårt att hantera och vi måste sätta i handbromsen. Det som behövs är att vi istället hjälper till att ordna upp ställena de flyr ifrån. Alla som kommer flyr inte undan kriget, utan vi har en stor vandring från Afrika också med människor som vill slippa undan fattigdomen, om vi istället hjälps åt att ordna upp deras länder, så skulle även de som inte har pengar för att fly få det bättre och alla kommer få det bra. För det är den bättre medelklassen som lyckats få ihop pengar för att låta sig smugglas över Medelhavet, de som har det värst sitter kvar i misären.

tisdag 15 september 2015

Demonstration Avgå

Demonstration avgå som hölls när riksdagen öppnade.
Detta hör inte till något parti, det är bara rent missnöje med hur politiken funkar just nu.


Sverige rasar i internationell mätning

"Sedan år 2000 har Sverige halkat ner 22 placeringar."
Men om vi lyssnar på mantrat från vissa så är vi ju hur rika som helst och har världens bästa välfärd. Tänk om det här mantrat vissa kör med inte stämmer? Tänk om det är så att välfärden egentligen varit på nedgång sen typ mitten av 90-talet. Var det inte då det gjordes en stor nedskärning i vården på personal? Det började bli vanligt med att folk "gick in i väggen" för att de jobbade ihjäl sig och det har då inte blivit bättre, snarare har det gått konstant neråt hela tiden, men i och med att det går sakta så hinner man vänja sig. Vi har haft en bra välfärd att hämta av så det har tagit tid för att förstöra den.